Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelini atan büyük mimar; bize azmi, cesareti ve onuru öğreten,bugün sahip olduğumuz her şeyin yolunu açan, çağdaşlığın sembolü Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa göçüşünün 83. yıldönümü için okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan anma programı yapıldı

29 EKİM CUMHİRİYET BAYRAMI bütün Öğretmen, öğrenci ve personelin katılımıyla büyük bir çoşkuyla kutlandı.  Ayrıca öğretmenlerimizin öncülüğünde öğrencilerimizle birlikte panolar süslendi.

Ekm

Okulumuzun dahil olduğu ''Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi'' iyilikte yarışan sınıflarımız arasında 1. olan sınıfımızı ve koordinatör öğrencimizi ödüllendirdik.

Ekm

2021 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nda başarılı olup burs almaya hak kazanan öğrencilerimiziş ödüllendirdik.

Eyl

''Zorbalığı Bırak, Hayata Bak'' Projesi Kapsamında Midyat Fahrettin Önen Ortaokulunda  Yaygınlaştırma Çalışması Yapıldı.

Eyl

2020-TR-01-K101-080564 numaralı "ZORBALIĞI BIRAK, HAYATA BAK" Erasmus+ projemiz kapsamında projemizin ikinci ayağı olan Macaristan'daki eğitimden kareler.

Ağu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) Erasmus kapsamında kabul edilen 2020-TR-01-K101-080564 Numaralı "ZORBALIĞI BIRAK, HAYATA BAK!" Erasmus+projemiz  kapsamında konsorsiyum üyesi olan okullarımızdan 14 öğretmen projemizin ilk ayağı olan eğitime Almanya'da 8 gün süreyle katılımda bulundu. Akran zorbalığını önlemek amaçlı eğitime katılan öğretmenlerimiz, aldıkları eğitimi başarı ile tamamlayıp yurda döndüler. Öğretmenlerimiz proje kapsamında aldıkları eğitimi yaygınlaştırmak ve edindikleri izlenimleri paylaşmak için hazırlıklara başladı.

Tem

Okulumuzda "ZORBALIĞI BIRAK; HAYATA BAK!" Adlı Erasmus+ Projemiz için pano oluşturuldu.

Haz

2020-1-TR01-K101-0850564 numaralı "Zorbalığı Bırak;Hayata Bak!" adlı Erasmus+projemizin tanıtım  toplantısı yapıldı. Midyat  Halk Eğitim Konferans Salonu'nda  14.30'da yapılan toplantıya Midyat İlçe Kaymakamımız Sayın Tekin DÜNDAR, davetliler ,okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Açılış  toplantısında Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Abdülkadir ALTAY selamlama konuşması yaptı.  Konuşmasında Mardin genelinde  yedi Erasmus Projesi'nin devam ettiğini bunların  beş tanesinin Midyat'ta olduğunu ve bu durumun bir emeğin,takım çalışmasının ürünü olduğunu belirtti. Ardından  Proje kordinatörü Çağla BAYRAK Proje ile ilgili  tanıtım sunumu gerçekleştirdi. Tanıtım toplantısında Midyat Kaymakamı  Sayın Tekin DÜNDAR da bir konuşma yaparak memnuniyatini dile getirerek bu çalışmada emeği geçenleri tebrik etti.

Haz

Erasmus+ Programı ile Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında 2020 yılı teklif çağrısı döneminde sunulan 2020-1-TR01-KA101-080564 numaralı ve "ZORBALIĞI BIRAK, HAYATA BAK" ( STOP BULLYING, MIND LIFE) başlıklı projemizin tanıtım toplantısı 29.06.2021 tarihinde saat 14:30'da Midyat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde yapılacaktır. Tanıtım toplantımıza herkes davetlidir.

Nis

Mardin Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülen "Çocuklar Sevgisiz, Okullar Fidansız Kalmasın" sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine ziraat mühendisi Mehmet Hadi Aslan tarafından doğa sevgisi ve fidanların yaşamımızdaki önemi ile  ilgili bilgiler verildi. Öğrencilerimiz ile birlikte fidanlar dikilerek her bir fidanı bir öğrenci ile buluşturup fidana isim verdik. Ayrıyeten öğrencilere kitap , yapboz ve gofret dağıtıldı. Mardin Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirilen bu anlamlı ve güzel etkinlik için okulumuz ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle okulumuz personel ve öğrencilerin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Olası deprem durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda öğrenciler bilgilendirildi.

Mrt

1-7  Mart Yeşilay Haftasında öğrencilerimizin akkollü içki ve uyuşturucu maddelerin kullanımına karşı bilinçlenmeleri ve bu zararlı alışkanlıklara karşı farkındalık  oluşturmaları amacıyla  okulumuzda Yeşilay Haftası programı düzenlendi. Ayrıca okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni tarafından öğrencilerimize zararlı alışkanlıklar ile ilgili sunumlar yapıldı.