Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü  ve Mehmet  Akif Ersoy´u Anma Programı düzenlendi

Mrt

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle okulumuz öğretmenlerinden Ezgi Öngel ve Ayla Karavar tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla köydeki kadınlara karanfil dağıtıldı. Ayrıca okuldaki öğretmenler tarafından 8 Mart´ı  simgeleyen amblemler  takıldı.

Şbt

Bilim Kahramanları Buluşuyor Derneği tarafından 16.02.2019 tarihinde Ankara´da  düzenlenen  FLL/ İntoorbit temalı turnuvaya MAREV sponsorluğunda okulumuz öğretmenlerinden turnuva koçluğunu Şeyma BABAYİĞİT, danışmanlığını ise Şehmus İRAZ´ın yaptığı 12 kişilik  SİVRİCE DREAM adlı takımımız Robot Oyunları performansında 33 takım arasından 4. olmuştur.

Okulumuzu başarıyla temsil eden öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının  artarak devamını diliyoruz.

Ock

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı  1. Dönemini bitirdik. Okul birincimiz İclal ACAR´a Üstün Başarı Belgesi okul müdürümüz Mesud ÇALIŞKAN, okul rehber öğretmenimiz Şehmus İRAZ ve şube rehber öğretmeni Şeyma BABAYİĞİT tarafından takdim edildi. Ardından sınıf rehber öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere karneleri ve belgeleri verildi. Dönem boyunca yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı tüm idarecilerimize ve öğretmenlerimize, çalışan personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Herkesin iyi bir tatil geçirmesini dileriz.

Ock

Okulumuzun  daimi üyesi ve neşesi İRFAN ´a katkılarından dolayı Başarı Belgesi Müdürümüz tarafından takdim edildi.

Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY 20 aralık 1873 günü doğmuş 27 aralık 1936 günü vefat etmiştir. Bu sebeple bu hafta Mehmet Akif ERSOY´u anma ve anlama haftası olarak  belirlenmiş olup bizler de bu kapsamda Sivrice Ortaokulu olarak anma programımızı düzenledik.

Midyat Kaymakamlığı tarafından organize edilen "Güçlü Gençlik Güçlü Toplum Güçlü Gelecek" Projesi kapsamında İstanbul ve Çanakkale´ye yapılan geziye okulumuzdan İngilizce öğretmeni Esma AKAN´ın refakatinde 10 öğrenci katıldı. Heyecan ve sevinçleri yüzlerinden okunan öğrencileri Midyat Gençlik Merkezi önünde aileleri uğurladı. Güzel, verimli, kaza ve belalardan uzak bir yolculuk geçirmelerini  diliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu Ulu Önder  Mustafa Kemal Atatürk´ü ölümünün 80. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.

Tüm öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kitap okuma saati yapıldı

Okulumuzda aşure etkinliği yapıldı.